Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Celostátní finále festivalu Brána 2015

Celostátní finále festivalu Brána 2015



Napsal Spáčilová Libuše :: [2. 1. 2016 18:03]
Naposledy upravené upravil Spáčilová Libuše :: [2. 1. 2016 23:41]
 

V sobotu 21.11. 2015 se v Brně konalo celostátní finále hudební soutěže Brána 2015. Z oblastního kola v Olomouci (duben 2015) postoupila také dvě mohelnická uskupení pracující při Základní škole Vodní – známá dětská skupina Vodníci ve složení Vít Štaigl, Radomír Kolář a Kristýna Rozsívalová a také Duo 2 Ká, které tvoří bráškové Radomír a Jan Kolářovi.

Finále v Brně probíhalo v příjemném prostředí společenského centra Sýpka. Dopoledne soutěžila kategorie do 15 let, odpoledne do 18 let. V rámci těchto dvou kategorií se střídala vystoupení jednotlivců s vystoupeními skupin. Soutěž je každoročně nabitá – kraje sem posílají výběr těch opravdu nejlepších hudebníků a i když účastník zahraje skvěle, není do poslední chvíle jisté, zda skupinu porotců zaujme natolik, aby se umístil na prvních třech hodnocených místech. Posuzuje se nejen úroveň vybraných písní, kvalita zpěvu a hry na hudební nástroje, ale také třeba využití nástrojů a hlasů, celkovou aranž a další.

Vodníci však předvedli suverénní výkon a získali zaslouženě 1. místo mezi skupinami do 15 let. Příjemným překvapením pak bylo 2. místo pro kluky z Dua 2 Ká. A jako bonbónek nakonec ještě Vodníci získali cenu diváků mezi všemi soutěžícími do 15 let – je vidět, že po letech společného hraní mají mezi hudebníky spoustu příznivců a přátel.

Takže velký úspěch pro zástupce Olomouckého kraje a hlavně našeho města Mohelnice, kterému děti na celostátních soutěžích dělají opravdu dobrý zvuk. Je příjemné slyšet z úst moderátorů, že Mohelnice je líheň šikovných muzikantů, což děti každoročně dokazují dalšími pěknými umístěními.

Gratulujeme všem účastníkům soutěže ke krásným výsledkům a děkujeme za reprezentaci domovské Základní školy Mohelnice – Vodní.

Lucie Kolářová

vodnic.jpgvodnici.jpg

vodnici1.jpgduo.jpg