Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Ondra Brulík v republikovém kole OVOV

Ondra Brulík v republikovém kole OVOV



Napsal Spáčilová Libuše :: [21. 9. 2016 9:43]
Naposledy upravené upravil Spáčilová Libuše :: [21. 9. 2016 9:43]
 

V červnu minulého školního roku si žák Základní školy Vodní Ondřej Brulík vybojoval na krajském finále Odznaku všestrannosti olympijských vítězů v Hranicích vysokým bodovým hodnocením postup mezi 38 nejlepších jednotlivců v republice. Republikové finále se konalo 8. – 10. září 2016 v Brně na stadionu VUT pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka, Šárky Kašpárkové a Romana Šebrleho.  Pořadatelem byla Česká olympijská a.s. Soutěžilo se ve dvou dnech v deseti disciplínách: běh na 60 m, skok do dálky, hod 2kg medicinbalem, shyby, přeskoky přes švihadlo, trojskok snožmo z místa, kliky, lehy-sedy, hod míčkem, běh na 1 000 m nebo dribling s basketbalovým míčem mezi 2 metami nebo plavání.


První soutěžní den byl slavnostně zahájen nástupem dětí do tvaru olympijských kruhů, proslovem zástupců města Brna, a také naší olympijské vítězky a držitelky současného světového rekordu na 800m a halového světového rekordu Jarmily Kratochvílové. Státní hymnou a heslem “Všestrannost je cesta k vítězství” byl Odznak všestrannosti olympijských vítězů 2016 odstartován.
Přestože počasí bylo velmi teplé, Ondra nezapřel svého sportovního ducha a soutěžil, jak nejlépe uměl. Výsledky se měnily průběžně po jednotlivých disciplínách. V závěrečném hodnocení Ondra obsadil 22. místo. I přes veliké vyčerpání si dal Ondra předsevzetí, že bude celý rok trénovat, abychom o něm slyšeli i v příštím školním roce. Držíme palce a ještě jednou gratulujeme!

 

ovov_Brulik.jpg